Site Loader

Huslån

Når du tar opp et lån er det viktig at du vet hva du skal bruke pengene på. Vet du ikke hva du skal bruke pengene på før du tar opp et lån kan du betale veldig mye mer penger i renter enn det du trenger å gjøre. For å illustrere dette kan du jo se for deg et huslån på 2% som du kan kun bruke for å kjøpe et hus og sammenligne renten med et forbrukslån på 10%. Det er en enorm forskjell. Forbrukslånet kan du bruke på hva du vil uten pant, mens huslån kan du kun bruke på å kjøpe et hus samtidig som du må gi pant i huset. Hva som passer deg kommer jo helt an på deg. Hva som ikke passer deg kommer også helt an på deg. Pass på at du velger et huslån når du skal kjøpe deg et hus slik at du får best rente, men husk at huslånet krever 15% egenkapital.

Billån

I den grad du trenger en bil kan du kjøpe deg en bil på flere måter. Den ene måten er å kjøpe en bil hos en forhandler. Da får du mest sannsynlig lån med på kjøpet. Om du trenger noe eller om du ikke trenger noe kommer veldig an på deg selv. Bor du i en by trenger du kanskje ikke bil. Da er det greit og heller la dette lånet ligge. Trenger du en bobil kan du bruke samme lånet for det. Noen har bobil istedenfor hytte. Det gjør at du kan slappe av hvor du er hen uten å tenke så mye på alt det andre.

Forbrukslån

En av de aller beste lånene for å redusere dyrere lån er forbrukslånet. Her er det viktig at du ikke bruker mer penger enn du har. Du kan ta opp dette lånet for å bruke pengene på akkurat det du vil. Har du planer om noe så burde du satse på refinansiering av gammel og dyrere gjeld når du har forbrukslån. Forbrukslån er et lån som du lett kan bruke på mindre smarte ting. Da må du heller satse på ting som gir deg mer. Forbrukslånet gir deg mer når du betaler ned kredittkortgjeld, som et eksempel.

Kredittkortlån

Det er mye snakk om kredittkort uten at folk helt forstår hva kredittkortene brukes til. Skal du bruke penger så må du bruke pengene på en god måte. Hva som er en god måte kommer an på deg og hva du trenger. Et kredittkort er bra om du trenger penger i 30 dager eller mindre. Trenger du mer penger enn dette over en lengre periode vil kredittkortet være en dum ting. Ikke bruk penger på noe som du ikke kan komme deg ut av senere. Det finnes for mange skjebner som har tapt for mye penger ved at de har brukt penger på feil måte.

Heidi Hunter